Mask pozvao radnike Twittera na sastanak

0

Elon Musk pozvao je danas putem elektronske pošte sve zaposlene u Twitteru koji pišu softverski kod na sastanak u njegovoj kancelariji u San Francisku u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Milijarder je u pozivu napisao da bi cijenio ako bi inženjeri došli lično na sastanak i dodao da će biti u kancelariji do ponoći, te da će doći ponovo u subotu ujutru.

Poruka je poslata dan nakon što su, kako se procjenjuje, stotine zaposlenih odlučili da daju otkaz u ovoj društvenoj mreži nakon roka koji im je Musk dao da se izjasne o “prekovremenom radu pod visokim intenzitetom”.

Kompanija je potom obavijestila zaposlene da će zatvoriti kancelarije i ukinuti propusnice do ponedjeljka. U ovom trenutku nije poznato da li je sjedište kompanije ponovo otvoreno.

Musk je zatražio od zaposlenih da mu u elektronskoj pošti sumiraju svoj softverski kod i “dostignuća” u posljednjih šest mjeseci.

On je rekao da će sa njima obaviti kratke, tehničke intervjue da bi bolje shvatio tehnologiju Twittera, prenose agencije.

Pojedini tehnološki stručnjaci, uključujući one koji su dobili otkaz u Twitteru ili sami napustili kompaniju nakon što ju je nedavno kupio Musk, rekli su da bi društvena mreža mogla da se nađe u tehničkim problemima u narednim danima jer više nema dovoljno ljudi koji bi je održavali.