Maloprodajni lanac Voli najavio širenje u regionu

0

Kompanija Voli najavila širenje poslovanja i izlazak na regionalno tržište, a planirana su i nova ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

Kompanija Voli tvrdi u odgovoru crnogorskim Vijestima da nisu tačne informacije koje su posljednjih dana nezvanično prisutne u dijelu javnosti da će kompanija biti prodata njemačkom lancu supermarketa Lidl.

Iz tog trgovačkog lanca najavljuju dalje širenje poslovanja i izlazak na regionalno tržište zajedno u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), koja u vlasničkom udjelu Volija ima 15,7 posto.

Upitani su da li su tačne informacije da će kompanija biti prodata trgovačkom lancu Lidl, da li će u skorijem periodu bilo koji segment kompanije biti prodat i da li je bilo razgovora menadžmenta kompanije sa predstavnicima Lidla.

Povod za provjeru nezvaničnih informacija je i to što je kompanija među najvećim poslodavcima u Crnoj Gori, a što se tiče velikog broja radnika.

– Sve glasine i spekulacije o prodaji kompanije Voli plasirane od strane zlonamjernih ljudi odbacujemo kao netačne… Voli je najveći poslodavac u Crnoj Gori, najveći poljoprivredni proizvođač i neprikosnoveni lider na tržištu. Od 2009. godine, punih 11 godina sarađujemo sa EBRD-om za koja je pet godina suvlasnik kompanije sa 15,7 posto učešća u vlasništvu i jedina smo crnogorska kompanija u kojoj EBRD učestvuje u vlasničkom kapitalu. To je pečat poslovanja većinskog vlasnika, menadžmentu i jasna potvrda da smo na pravom putu – zvaničan je odgovore te kompanije.

Oni su kazali da smatraju da kao lider na tržištu maloprodaje i u distribuciji imaju kapaciteta da budu nosioci razvoja, ne samo trgovine nego i kompletne proizvodnje.

Ocjenjuju da sve navedeno trasira put ka realizaciji zacrtanih ciljeva – osim širenje mreže marketa i izlaska na regionalno tržište, jačanje i širenje poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori, investiranje u proizvodnju u ostalim proizvodnim granama kroz partnerstvo sa najboljim domaćim proizvođačima.