Maglaj: “Euro Meat” kreće s radom u oktobru

0

Radovi na proizvodnom pogonu nove kompanije “Euro Meat” u Maglaju u završnoj su fazi. Pogon koji bi u oktobru trebao biti pušten u funkciju obišli su načelnik općine Mirsad Mahmutagić i direktor kompanije Edin Jabandžić.

– Renoviran je stari dio objekta koji je kupljen i dograđen jedan potpuno novi dio objekta. Kompletan prostor preko 3.000 m² i investicija u ovom momentu je došla gotovo do 3 miliona KM. To će sigurno biti prilika i za Euro Meat Maglaj, ali i za Općinu Maglaj da se uposle novi ljudi, nova radna mjesta – kazao je Jabandžić.

On je pojasnio da je riječ o pogonu za obradu crvenog mesa, prije svega teletine, junetine i govedine kao i za distribucija prema krajnjim potrošačima – tržnim centrima po cijeloj BiH.

– Ovih dana će se intenzivno početi primati ljudi, koji će raditi na obradi, pakovanju i distribuciji mesa – najavio je Jabandžić.

Jabandžić je istakao kako ovaj objekat ima najsavremeniju i najmoderniju opremu te da u procesu proizvodnje nema ispuštanja gasova.

– Ono što je vrlo značajno da će to biti kompanija koja ima perspektivu daljeg razvoja i obilazeći praktično završene proizvodne pogone, vidjeli smo da je jedan dio još planiran, nekih 1000 kvadrata za neku drugu firmu, tako da  očekujemo i tu novouposlene. Kompaniji Euro Meat želim uspješnu proizvodnju – istakao je načelnik Mahmutagić.

D. Hadžić