Lufthansa prikupila 1,6 milijardi eura da otplati državnu pomoć

0

Njemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je da je izdala obveznice u vrijednosti 1,6 milijardi eura, a novac će upotrebiti za otplatu dijela pomoći koju je dobila prošle godine od državne razvojne banke KfW kako bi se izborila sa negativnim efektima Covid krize.

– Veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo na našim matičnim tržištima. Današnje uspješno plasiranje obveznica omogućava nam da otplatimo KfW-u cijeli kredit – naveo je u saopštenju finansijski direktor Lufthanse Remko Stenbergen, prenosi Reuters.

Avio-kompanija je danas prodala četvorogodišnju obveznicu od 750 miliona eura uz prinos od 3 posto, i sedmogodišnju u vrijednosti 850 miliona eura po stopi prinosa od 3,875 posto, dodao je on, prenosi Tanjug. Usljed velike zabrinutosti investitora prije godnu dana u pogledu uticaja korona krize na avio-kompanije, Lufthansine obveznice s rokom dospjeća u septembru 2024. nosile su prinos od čak 6,52 procenta, tako da je stopa postignuta danas dobra za avio-kompaniju, rekao je Reutersu izvor upućen u ovaj posao.