Linnovate poziva mlade kompanije da prijave poslovne ideje

0

Tehnološki park Linnovate iz Livna uputio je poziv svim inovativnim i poduzetnički orijentiranim osobama, kao i postojećim mladim firmama da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru.

Glavni fokus za inkubator su inovativne ideje bazirane na znanju i stvaranju nove vrijednosti, te želja da se u sklopu inkubatora izraste u ozbiljnu kompaniju koja svoje poslovanje zasniva na primjeni novih tehnologija.

Također, u inkubator se mogu prijaviti i postojeće firme, obrti i porodične firme, ne stariji od tri godine, koji žele unaprijediti svoje poslovanje, prenijela je agencija Fena.

Tehnološki park Linnovate osnovan je u svrhu poticanja unaprjeđenja ekonomije Kantona 10 (Hercegbosanske županije), koje će dalje pridonijeti ekonomskom razvoju kroz tehnološki napredna poslovanja, visokokvalitetnu i motiviranu radnu snagu.

Svrha poslovnog inkubatora je pružanje profesionalne poslovne usluge firmama s naglaskom na razvoju i primjeni znanja i tehnologije.

Budućim svojim partnerima u poslovnom inkubatoru također će pomagati u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova kroz omogućavanje okruženja za razvijanje posla, pristupima mentorstvu i investitorima, kao i pružanje podrške u marketinškim aktivnostima i unaprijeđenu prodaje.

Za kandidate i poduzeća koja su već razvila svoje ideje, ali ih žele unaprijediti, inkubator nudi uređen uredski prostor, poslovno savjetovanje, određenu finansijsku podršku, usluge treninga i sale za sastanke u razdoblju do 36 mjeseci pod subvencioniranim uvjetima.

Inače, Tehnološki park Linnovate otvoren je prije mjesec dana. Osnivači su uspješne poslovne osobe porijeklom iz Livna, među kojima i vlasnik kompanije Rimac Automobili Mate Rimac, kao i Marin Jozić, osnivač softverske firme Cox 4.