Jedan od vodećih arapskih investitora u BiH ima novi biznis

0

Jedan od najvećih arapskih investitora u BiH ušao je u novi biznis, čime dodatno širi svoje poslovanje u našoj zemlji, piše BiznisInfo.

Riječ je o Malak grupaciji koja je nastala je iz želje svog glavnog investitora i vlasnika, biznismena iz Saudijske Arabije, za proširenjem i otvaranjem tržišta u Jugoistočnoj Evropi a posebno u BiH.

Malak Farma

Njihov novi biznis je “Malak Farma”, koja se nalazi između Visokog i Kaknja, na 45 minuta udaljenosti od Sarajeva. Prostire se na 200 dunuma zemljišta i šume, a bavi se proizvodnjom zdrave hrane i turizmom.

– Vizija Malak Farme je kreirati unikatnu oazu zdravlja na našim prostorima, koja će biti prostor za sve one koji žele zdravu alternativu današnjem brzom načinu života. Naša misija je proizvodnja halal, organske i zdrave hrane i njegovanje zdravog ambijenta življenja kako bismo uticali na poboljšanje zdravlja i kvaliteta života naših gostiju i cjelokupnog stanovništva – kažu kompanije.

Malak Regency

Inače, ova grupacija počela je biznis u BiH otvaranjem hotela Malak Regency na Ilidži, podsjeća BiznisInfo. Prema njihovim tvrdnjama, u hotel je uložno 30 miliona KM.

Nakon toga su kupili i pokenuli Drvnu indstriju Janj u Donjem Vakufu, koja je nekada bila industrijski gigant tog kraja. Fabrika sada ponovo radi zapošljava više stotina radnika.

Osim toga, Malak grupacija da ima stambene zgrade u sarajevskim naseljima Dobrinja i Nedžarići.

Malak Resort

Vlasnici su, također, i novoizgrađenog luksuznog naselja Malak Resort, koje se nalazi na Ilidži, u blizini Vrela Bosne. Riječ je o naselju koje se sastoji od 33 luksuzne vile.