Jahorina: Vještačko osnježavanje spasilo sezonu i radna mjesta

0

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” pokazao je da je, uprkos toploj zimi, sistem za vještačko osnježavanje spasio ovogodišnju ski-sezonu, kao i 2.000 radnih mjesta na planini, rekao je danas Srni direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

Foto: OC Jahorina

“To je najvažnija poruka. Staze su u funkciji, dobro su pripremljene, svi hotelsko-ugostiteljski kapaciteti si popunjeni, i to pokazuje da su investicije na Jahorini bile sasvim opravdane”, rekao je Ljevnaić.

On je istakao da se u mjeri u kojoj se realizuju zadaci iz ove zimske sezone, planiraju i buduće ljetnje aktivnosti i projekti na Jahorini.

“U junu nam stižu dvije nove adrenalinske atrakcije za djecu i starije, prve u regionu, biće instalirane na Poljicama i biće, uz najduži alpin-koster u ovom dijelu Evrope, veoma ozbiljan i atraktivan zabavno-rekreativni paket na Jahorini”, rekao je Ljevnaić.

On je dodao da je u planu i asfaltiranje puta do vrha Jahorine i velikog vještačkog jezera, što će omogućiti ugodnu šetnju ljubitelja Jahorine u dužini do šest kilometara.

Prema njegovim riječima, taj put biće osvijetljen, tako da će šetnja biti moguća i noću, što uključuje i nezaboravan boravak u Olimpijskom baru.

Ljevnaić i dalje tvrdi da je Jahorina ljepša ljeti nego zimi.

Kada je riječ o zimskim projektima, Ljevnaić je najavio izgradnju gondole iz “vikend naselja”, kao i nove instalacije u Rajskoj dolini i osnježavanje i izgradnju novih ski-staza.

“Uskoro ćemo prezentovati i novi moderni ratrak, koji nam je neophodan zbog proširenja površine naših ski-staza, i to je veoma skup, ali opravdan projekat”, kaže Ljevnaić.