Italijanska Kalcedonija korak bliže velikoj investiciji u Prijedor

0

Italijanski modni div Kalcedonija (Calzedonia) korak je bliže velikoj investiciji u Prijedor, nakon što je gradska Skupština ove sedmice usvojila Nacrta regulacionog plana „Aerodrom 4“.

Naime, predviđeno je da italijanska kompanija upravo u zoni „Aerodrom 4“ gradi vlastite proizvodne pogone za proizvodnju odjevnih predmeta.

Načelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se ovim konkretizuju nastojanja da se finalizuju razgovori sa koncernom koji širom svijeta zapošljava 33.000 radnika.

“Kalcedonija planira da investira 25 miliona eura u razvoj privednog subjekta, u mašine i sve ostalo. U planu je da zaposli 800 do 1.000 radnika, i nadam se da ćemo uskoro potpisati ugovor i krenuti u realizaciju tog posla”, rekao je Đaković.

Otvara se prostor za ulagače

Govoreći o usvojenom Nacrtu regulacionog plana „Aerodrom 4“, Đaković je rekao da su „dobili odgovor da je moguće izvršiti takvu regulaciju, da ona ne ometa dalji razvoj sportskog aerodroma u Prijedoru“.

“Dio prostora će biti iskorišten za sportske i druge sadržaje koji su od interesa za građane Prijedora, a ostavlja se mogućnost za još par objekata privrednog sadržaja, za čim Prijedor vapi. Spomenuti regulacioni plan, dakle, otvara prostor i za druge potencijalne ulagače”, naglasio je Đaković.

Inače, kako je BiznisInfo ranije objavio, Kalcedonija i u agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradiški gradi proizvodni objekat površine 11.000 m2 u kojem će biti zaposleno od 350 do 400 radnika.

Kalcedonija je u Novoj Topoli registrovala svoje preduzeće Ella Textile d.o.o. i odlučila se za greenfield investiciju i kupovinu 5 hektara zemljišta.