I Hrvatska se uključuje u trku za VW-ovu investiciju

0

I Hrvatska se, čini se, uključila u utrku za privlačenje milijardu i po eura vrijednog Volkswagenova ulaganja na evropskom jugoistoku. 

Naime, nakon što su iz Volkswagena, zbog turske intervencije u Siriji, do daljnjeg obustavili odluku o gradnji proizvodnog pogona u turskom Izmiru, u igri za privlačenje njemačke investicije ostale su Bugarska i Srbija, a sada im se u borbi za veliku njemačku investiciju u automobilskoj industriji priključuje i Hrvatska.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, mogućnost da Volkswagen pokrene proizvodnju u Hrvatskoj bila je i jedna od današnjih tema razgovora Petera Altmaiera, njemačkog ministra privrede i energetike, i njegovog hrvatskog kolege Darka Horvata.

Ni Altmaier ni Horvat nakon susreta nisu govorili o mogućnosti Volkswagenove investicije u Hrvatskoj, no Jutarnji je dobio potvrdu iz Vladinih krugova da se o mogućnostima njemačkih ulaganja u automobilsku industriju u Hrvatskoj na sastanku itekako razgovaralo.

– Bude li bilo kakve namjere ili želje da se prva takva investicija u autoindustriji dogodi izvan Njemačke, Hrvatska je spremna radnom snagom, poduzetničkim zonama i poticajnim zakonodavnim okvirom prihvatiti i izboriti se da se jedna takva investicija ovdje konačno dogodi – izjavio je Horvat, ne ulazeći u pojedinosti.