HT Mostar i Ericsson NT potpisali ugovore od 14,5 miliona KM

0

HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali su u četvrtak u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 14,5 miliona KM za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže ovog operatora kojima se nastavlja višegodišnja uspješna saradnja dviju kompanija.

Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar, Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević.

Vilim Primorac je naglasio da su sa svojim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom ugovorili završnu fazu projekta implementacije 4G/4G+ mobilne mreže, poštujući najviše sigurnosne standarde.

– Temeljem ovih ugovora povećat ćemo pokrivenost i kapacitete te našim korisnicima pružiti veće brzine i bolje korisničko iskustvo na putu prema 5G. Kao predvodnik digitalizacije u Bosni i Hercegovini nastavljamo ići ukorak s razvojem i ulaganjem u učinkovitu mobilnu infrastrukturu najviših performansi i kvalitete. Time stvaramo preduvjete za daljnju digitalnu transformaciju našeg društva i gospodarstva – rekao je.

Gordana Kovačević je istaknula zadovoljstvo sklapanjem novih ugovora.

– Zahvaljujem našem partneru na ukazanom povjerenju u nastavku uspješne dugogodišnje suradnje u proširenju i izgradnji mobilne mreže HT-a Mostar. Najnovija tehnološka rješenja koja će zajedničkim timskim radom implementirati stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostar doprinijet će kvaliteti usluga u mobilnoj mreži našeg kupca, kao i zadovoljstvu korisnika. Potpisivanjem dodatno osnažujemo naše partnerstvo koje je utemeljeno na tehnološkom liderstvu i visokoj kvaliteti isporuka – zaključila jeKovačević.