Hamdo grupa započela izgradnju 20 vila za postavljanje na Ilidži

0

Firma Hamdo grupa iz Sokoca započela je novi projekat izgradnje 20 vila, koje su namjenjene da budu postavljene na Ilidži. Prva vila u okviru novog projekta je već završena i posao u pogonima ide po planu.

Izvršni direktor za proizvodnju ove kompanije Petko Vukojičić je podsjetio da je projekat izgradnje 15 vila u Turskoj uspješno završen, radnici su se vratili na posao i sada se radi na novim projektima, koji su zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona, usmjereni na domaće tržište.

– Na osnovu svih dešavanja u svjetskoj i evropskoj privredi zbog pojave virusa korona, bilo je teško ugovarati poslove izvan granica BiH. Proces proizvodnje nije prekidan, ali zbog otežanosti nabavke repromaterijala, proizvodnja je bila umanjena za 30%. Trenutno je zaposleno 150 radnika i plate se redovno isplaćuju – dodao je Vukojičić.

Vukojičić je najavio da je firma Hamdo grupa u pregovorima za izgradnju etno sela na Кopaoniku i to će uskoro biti definisano.

Izgradnja ovih vila je privukla pažnju kupaca jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja. Oko 90% je zastupljeno drvo, a 10% su ostali materijali – krov, staklo i okovi.