Gradonačelnik Prijedora razgovarao s predstavnicima kineske kompanije “China International Group”

0

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije China International Group”.

Ova kineska firma gradiće prečistače otpadnih voda u deset gradova u Republici Srpskoj, a na osnovu potpisanog memoranduma između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa kineskom kompanijom, a tiče se projekta izgradnje prečistača otpadnih voda.

Prijedor je izabran za prvi od deset gradova u Republici Srpskoj gdje će početi implementacija ovog projekta. Na današnjem sastanku dogovoreno je da se prema kineskim investitorima uputi Pismo namjere odnosno prvi korak kao dokaz spremnosti da se svi kapaciti ove lokalne zajednice stave na raspolaganje radi realizacije ovog projekta.

Nacrtom Prostornog plana Grada Prijedora za period 2020-2040.godina planirano je postavljanje prečistača otpadnih voda, što je prezentovano delegaciji iz Kine.

Na sastanku je izražena zajednička posvećenost daljem razvoju i unapređenju ove oblasti, te su precizirani naredni koraci ka ostvarivanju konačnog cilja.

Ovaj sastanak nastavak je razgovora koji su vođeni tokom nedavne posjete delegacije Republike Srpske Narodnoj Republici Kini, u čijem sastavu je bio i gradonačelnik Prijedora, saopšteno je iz prijedorske Gradske uprave.