Goraždanski giganti: Nećemo otpuštati radnike

0

Goraždanske kompanije EMKA Bosnia, Bekto Specijalna izrada, AC-Unity, EBI d.o.o. koje se nalazi među najvećim izvoznicima u BIH sa skoro 80% svoje ukupne proizvodnje isporučuju širom svijeta, radi preventivnih mjera zaštite svojih uposlenika privremeno su obustavili proizvodnju.

– Pojavom pandemije koronavirusa, te prvog zaraženog pacijenta na prostoru BPK Goražde obustavili smo jutros rad i svoje proizvodne pogone. Radnici  kojih je preko 900 na prostoru BPK Goražde u ovim preduzećima, neće ostati uskraćeni za primanja – saopćili su iz ovih kompanija.

Iz uprava ovih kompanija naglasili su da su njihovi uposlenici njihovo najveće bogotstvo, te da u ovom vremenu vanrednih okolnosti neće doći do otpuštanja radnika.

– Želimo skrenuti pažnju da budete odgovorni prema sebi i drugima u nadi da ćemo svi zajedno prevazići i uspjeti pobjediti ovu tešku situaciju. Molimo sve naše uposlenike, komšije, prijatelje i poslovne partnere da se pridržavaju uputa i ostanu u svojim kućama – saopćeno je iz ovih komapnija.