Gigant iz srednje Bosne potpisao ugovor od 17,5 miliona KM

0

Ovaj kraj BiH poznat je po namjenskoj industriji

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, posjetili su danas općinu Novi Travnik.

Sa načelnikom Stjepanom Dujom razgovarali su o rezultatima koje je ova lokalna zajednica zabilježila u posljednjih nekoliko godina, kao i o problemima i izazovima s kojima se suočava.

Premijer Nikšić, kojeg je načelnik Dujo informirao da je u zadnje dvije godine općinski budžet povećan sa sedam na 25 miliona KM, kazao je da će Federalna vlada zakonskom regulativom nastojati podržati daljnji rast. Načelnik Dujo istakao je da je Novi Travnik ovih dana u žiži javnosti s obzirom na rast budžeta.

– Općinu smo pretvorili u veliko gradilište. Posjeta delegacije Vlade je pokazatelj dobre priče i pozitivnih koraka – rekao je Dujo.

Delagacija je posjetila kompaniju BNT-TMiH u kojoj je potpisan ugovor od 17,5 miliona KM.

Preduzeće ove godine ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem da ćemo ovde godine imati realizaciju proizvodnje od blizu 40 miliona KM. Posebno je bitno što smo danas potpisali ugovor od 17,5 miliona KM. Također je potpisana odluka o isplati 2520 KM za sve uposlenika BNT-TMiH-a -rekao je direktor Besim Belegić.