Firmama iz Tešnja otvorena vrata Crne Gore

0

Tešnju je održan sastanak između Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj i delegacije Crne Gore. U zvaničnu posjetu Tešnju doputovali su Milan Lakić, ambasador Crne Gore u BiH kao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Kako je za ZOS radio kazao Senad Brka, predsjednik UP ”Biznis centar” Jelah – Tešanj primarni cilj ovog sastanka je privredno povezivanje Crne Gore i BIH odnosno Tešnja i Crne Gore.

 “Crna Gora će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu privrede Tešanj 2019, dok već iduće godine Crna Gora bi trebala biti zemlja pokrovitelj Sajma”, kazao je Brka.

Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore pojašnjava da se danas realizuje jedan dogovor koji je postignut u decembru 2018. godine, te ističe:

“Tu smo da razgovaramo o unaprjeđenju i uspostavljanju ekonomske saradnje. Ekonomska saradnja već postoji i mnoge naše kompanije već sarađuju i mi ćemo nastojati da poslije ovog sastanka napravimo dogovore da nju unaprijedimo i ojačamo.”

Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić kaže da današnja posjeta i razgovori koje će imati su nastavak višemjesečne saradnje. Po njegovom mišljenju ako bi se moglo reći da je u BiH došla Evropa, onda se zasigurno može reći da je došla u Tešanj.

“Mislim da ima dosta oblasti u kojima se može razvijati saradnja među partnerima Tešnja i Crne Gore i za početak je dobro što je jedna od najvećih kompanija iz Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Tešnju, Hifa Oil, prije dvadesetak dana otvorila jedan svoj objekat u Crnoj Gori. Prema mojim informacijama već dobro funkcionišu. Smatram da će to biti samo jedna, prva ulaznica biznisu iz Tešnja u Crnu Goru i vjerujem da će se tu potpomagati sve oblasti”, rekao je za ZOS radio Milan Lakić, ambasador Crne Gore u našoj zemlji.

Delegacija je sinoć obišla privredne zone u Tešnju a za danas su planirane posjete kompanijama Inox Ajanović, Artisan i Madi. Danas će biti napravljen i Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.

Rifa Vilašević/zosradio.ba