Firma iz Tuzle u velikoj ekspanziji: Proširili se na Bijeljinu, Bihać, Banjaluku…

0

Nova investicija firme koja se brzo širi po cijeloj Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba

Kompanija Babilon iz Tuzla, koja se bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom namještaja, nastavlja sa širenjem, ovog puta na području Banjaluke.

– Kupili smo poslovni prostor u Banjoj Luci i tako nastavili svoje širenje, a sve u cilju proširenja poslovanja i prisutnosti na što širem području Bosne i Hercegovine – kazali su iz kompanije.

Pojasnili su da je u proteklom periodu završena kupovina poslovnog prostora u industrijskoj zoni u Banjoj Luci.

– U planu je otvaranje šeste poslovnice drvnog centra sa vrhunskom kvalitetom materijala i usluga te mnogobrojnim dekorima. Pored mnogobrojnih dekora koji će biti dostupni od usluga nudimo rezanje pločastog materijala, kantovanje, CNC obradu pločastog materijala te krivolinijsko kantovanje – naveli su iz Babilona, te najavili “još mnogo noviteta”.

Inače, vijest dolazi nakon što se Babilon prošle godine proširio na tržište Krajine, ali i Bijeljine.

Babilon je, naime, u septembru kupio objekte firme Vitalis Bihać, a sve u cilju proširenja poslovanja i prisutnosti na što širem području Bosne i Hercegovine.

– Kako smo već duži vremenski period prisutni na području Krajine uvidjeli smo da je potreba za kvalitetnim drvnim centrom zaista velika te smo se odlučili na ovaj korak i kupili objekte firme Vitalis u Bihaću koji će biti preuređeni za naše potrebe odnosno za potrebe drvnog centra sa vrhunskom kvalitetom materijala i usluga te mnogobrojnim dekorima – kazali su tada iz Babilona.

Prije toga, Babilon je u junu prošle godine završio proceduru kupovine objekta Krušik d.o.o. Bijeljina.

Objekat će, kako je tada rečeno, biti preuređen za potrebe otvaranja drvnog centra i maloprodaje repromaterijala, kao i za Concept Store Babilon namještaja i kućnih potrepština.