Firma britanskog milijardera u BiH obilježila važnu prekretnicu: San je postao stvarnost

0

Kompanija Virgin Pulse Bosnia, u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, bilježi sve bolje rezultate.

Danas su objavili i da su dostigli važnu prekretnicu. Naime, dosegli su brojku od čak 600 uposlenih u Bosni i Hercegovini.

– Od početka, naš je san bio nadahnuti i imati pozitivan utjecaj, krećući se u zdravu i lijepu budućnost. Sa svakom novom osobom koja nam se pridružila, san je sve više postajao stvarnost i sada, zahvaljujući napornom radu i predanosti svih, s ponosom možemo reći da je Virgin Pulse Bosnia dostigao prekretnicu od 600 zaposlenih – rekli su iz kompanije.

– Za svih 600+ vas, hvala što ste bili dio našeg putovanja – što ste pomogli izgraditi nešto uistinu posebno – dodali su.

Kako je BiznisInfo.ba ranije objavio, firma Virgin Pulse Bosnia prošle godine je ostvarila ukupne prihode od oko 32,4 miliona KM. To su rekordni prihodi i predstavljanju veliko povećanje u odnosu na 21,4 miliona KM iz 2021. godine ili 12,7 miliona iz 2020. godine.

Osim toga, važno je naglasiti da je neto dobit kompanije u 2022. prvi put premašila iznos od milion KM.

Podsjetimo da je riječ o firmi koja je dio globalne korporacije Virgin Pulse, koja je u vlasništvu jednog od najpoznatijih svjetskih poduzetnika, britanskog milijardera Richarda Bransona. Virgin Pulse Bosnia, čije je sjedište u Tuzli preselila je nedavno u vlastiti novoizgrađeni objekat u tom gradu. Osim toga, otvorili su i urede u Sarajevu.

Ova kompanija u BiH se neprestano širi. Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, i konstantno se širi.

Podsjetimo da je Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.