Firma Baupartner bilježi odlične rezultate u 2018.

0

Firma Baupartner za 8 godina postojanja ima iza sebe preko 250 realizovanih ugovora na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švedske, Libije. Od početka 2018. bilježi odlične rezultate.

Prošla godina je bila rekordna za kompaniju. Pored izuzetno dobrih rezultata na tržištu BiH izgradili su i 16 objekata u Srbiji, površine od 1.200 do 30.000 m2 te objekte u Hrvatskoj. 

– Od završenih projekata izdvojili bismo proizvodnju i ugradnju betonskih prefabrikovanih elemenata za firmu Prodanović u Šapcu (proizvodni pogon od 7.100 m2), zatim saradnju sa kompanijom Konstruktor Konsalting, koja je bila nosilac projekta izgradnje objekta od 4.500 m2 za koji smo mi proizveli, a zatim i ugradili, montažne temeljne konstrukcije, betonske stubove, glavne krovne nosače i rožnjače, kao i projekat u saradnji sa kompanijom EyeMaxx na izgradnji prve faze njihovog objekta čija je ukupna površina 30.000 m2 u Novim Banovcima, a trenutno radimo i na izgradnji druge faze – navode iz Baupartnera.

Osim povećanja obima posla i projekata, izgradili su novi pogon u koji je uloženo više od 1,5 miliona eura.

Na površini od 18.000 m2 zemljišta u objektu od 3.600 m2 počelu su sa proizvodnjom prednapregnutih šupljih ploča, gdje su uposlili dodatnih 30 radnika. Planirani kapacit je preko 10.000 m2 tavanica mjesečno.

Baupartner u ovoj godini ima potpisane ugovore i u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da očekuju povećanje obima posla i na tim tržištima. Glavni fokus, ipak, ostaje na novim projektima u Srbiji, kao tržišta koje je u najvećoj ekspanziji.

– Trenutno smo počeli sa pripremnim radovima za austrijski Boxmark Leather Austria koji širi proizvodne pogone u Lukavcu na 10.000m2.  Boxmark Leather uz proizvodne hale u Lukavcu, planira izgraditi i upravnu zgradu, kao i blok skladišta.  Izvođač svih radova je naša firma – navode iz Baupartnera.

Također su završili montažu AB konstrukcije za objekat Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama koji se prostire na 9.000 m2. Elsta Mosdorfer Bosnia je članica grupacije Knill Grupe koja ima 29 kompanija i posluju u 16 zemalja svijeta. Objekat je izgrađen u rekordnom vremenu.

– U fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata, poslovni rezultati u ovoj godini potvrđuju orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo poverenje koje naši kupci imaju u nas – zaključuju u Baupartneru.

BiznisInfo