FIPA potpisala Memorandum o suradnji s Enterprise Greece

0

V.d.direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija i generalni sekretar za međunarodne ekonomske odnose pri Ministarstvu vanjskih poslova Grčke Maira Myrogianni, uz prisustvo direktora agencije Enterprise Greece, potpisali su u Atini Memorandum o suradnji između dvije agencije.

Enterprise Greece je agencija zadužena za promociju stranih investicija u Grčkoj, kao i izvoza grčkih kompanija i dio je Ministarstva vanjskih poslova Grčke.

G. Kubatlija i gđa Myrogianni su razgovarali o organizaciji Poslovnog foruma na kojem bi se pored predstavljanja investicijskih projekata i mogućnosti ulaganja u BiH, organizirali i susreti privrednika s namjerom uvezivanja i trgovinske saradnje.

Na osnovu potpisanog Memorandum, FIPA i Enterprise Greece će podsticati aktivnosti učešća na međusobnim sajmovima, investicijskim i privrednim susretima i drugim događajima na kojima se mogu predstaviti proizvodi, mogućnosti usluga i ulaganja obje strane.

Agencije će surađivati i pri planiranju i organiziranju programa obuka kako bi se unaprijedile vještine u vezi s aktivnostima i tehnikama promocije ulaganja i podrške postojećim investitorima.