FIPA: Ogromni potencijali za investiranje u Trebinju

0

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH /Fipa/ pozvala je predstavnike Trebinja i drugih hercegovačkih opština, te privrednike da kandiduju investicione projekte koje će Fipa predstaviti stranim investitorima.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji, koja je u protekla dva dana održana u Trebinju, predstavljeni su razvojni potencijali ovog grada sa posebnim naglaskom na infrastrukturu, turizam, poljoprivredu i proizvodnju hrane, te istaknuto da postoje ogromni potencijali za investiranje, saopšteno je iz Fipe.

Prvi dan bio je posvećen predstavljanju projekata i lokalnih gastro-brendova grada Trebinja. Gradonačelnik Slavko Vučurević istakao je da je cilj konferencije predstavljanje realizovanih i planiranih projekata, te zahvalio ambasadama zemalja koje su prethodnih godina investirale na ovom području.

Tokom drugog dana rada predstavljeni su mnogobrojne mogućnosti realizacije projekata putem modela privatno-javnog partnerstva, realizovani i planirani projekti u Trebinju, kao i potencijali, uspješne priče i perspektive za ekonomski razvoj Hercegovine u sektoru turizma, informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja.

Investiciono-razvojnu konferenciju zajednički su organizovali grad Trebinje, Fondacija „Konrad Adenauer“ i Fipa.

Otvaranju su prisustvovali član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ambasadori Češke, Srbije i Hrvatske, te predstacnici ambasada Rusije i Crne Gore, načelnici i predstavnici opština iz istočne Hercegovine.