Dugo očekivana direktna aviolinija Sarajevo – Rim započinje 29. oktobra

0

Dugo očekivana direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim započinje 29. oktobra ove godine!

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air uspostavit će cjelogodišnje letove sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz tri sedmične frekvencije i to utorkom, četvrtkom i subotom, objavljeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako navode, uspostavljanje ove aviolinije je rezultat zajedničke saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo u okviru Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo već je podržala dvije rute aviokompanije Wizz Air i to na relaciji Sarajevo – London koja se odvija dva puta sedmično, kao i avioliniju na relaciji Sarajevo – Abu Dhabi koja se odvija pet puta sedmično.

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će treća po redu uspostavljena strateška destinacija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na kojoj operira aviokompanija Wizz Air, a što je dodatna potvrda rezultata i aktivnosti Uprave aerodroma da osigura što više destinacija sa liste strateških ruta iz i za Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Ovim će brojnim zainteresovanim turistima iz Italije biti omogućeno da posjete Sarajevo i BiH tokom cijele godine.