Drugi najveći u BiH: Bingo otvorio novi hipermarket

0

Bingo je danas u Živinicama svečano otvorio novi hipermarket. Ovaj, drugi najveći objekat u Bosni i Hercegovini, već u prvom dani posjetilo je na hiljade stanovnika Živinica, ali i cijelog Tuzlanskog kantona, javio je RTV Slon.

„Ovo je veliki korak za nas i sve naše poslovne partnere, s obzirom na to da je objekat u Živinicama jedan od najboljih u našoj mreži. Ovo je značajno ne samo za potrošače, uposlenike i kolege, nego i za naše poslovne partnere, zbog čega smo jako ponosni,“ kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Baš u Živinicama je sve počelo prije 15 godina kada je u ovoj općini otvoren prvi Bingov hipermarket.

Cjelokupan projekat novog hipermarketa Bingo još nije završen. Odmah slijedi i nastavak nadogradnje dodatnog objekta koji će se prostirati na oko 30 hiljada metara kvadratnih.

Novi objekat će imati tri etaže i u kojima će se moći pronaći butici poznatih domaćih i svjetskih brendova, ali i restoran i moderno uređena dječija igraonica.

Završetak gradnje novog tržnog centra u Živinicama očekuje se u maju 2019. godine. A kada se kompletan projekat završi bit će zaposleno ukupno oko 400 radnika. U tome se, kaže načelnik općine Živinice, ogleda značaj novog Bingovog objekta za cijelu općinu.

„Ovakav jedan objekat će brendirati općinu Živinice i mi ćemo postati centar okupljanja jedne regije i ta vrijednost koju dobijamo je u tome što ćemo postati prepoznatljivi kao i sam brend Bingo,“ – kazao je Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Osim što su zadovoljni cjelokupnom ponudom koja se trenutno prostire na oko 7.000 kvadratnih metara, Živiničani su oduševljeni i savremeno uređenom garažom koja broji oko 200 parking mjesta.