Domaći gigant nije odustao od fabrike u Banovićima: ‘Investicija je pripremljena, spremno čekamo’

0

Alma Ras nije odustala od pokretanja fabrike u Banovićima, iako ova investicija nije realizovana u ovoj godini kako je ranije najavljivano.

Ovu informaciju za BiznisInfo.ba je potvrdio Rasim Memagić, generalni direktor i predsjednik Uprave ove velike domaće kompanije.

– Što se tiče investicija mi razmatramo mogućnosti, uvijek razgovaramo sa pet, šest naših poslovnih partnera. Ta najavljena investicija je zaustavljena u ovoj godini zbog toga što smo izgubili taj jedan ugovor gdje je trebalo da se pokrene proizvodnja u Banovićima – kazao nam je Memagić tokom naše posjete sjedištu kompanije Alma Ras u Visokom ove sedmice.

Spomenuta investicija je, kako kaže, pripremljena.

– Kupljeno je zemljište, pribavljene određene dozvole, i spremno čekamo situaciju kada možemo razgovarati o nekom daljem širenju – naglasio je naš sagovornik.

Direktor “Alme Ras” Rasim Memagić

Inače, ekipa BiznisInfo.ba je posjetila njihov moderno opremljen restoran za uposlenike u proizvodnom pogonu Visoko, gdje smo zajedno sa čelnicima i uposlenicima uživali u posebno pripremljenim obrocima uz preporuke i savjete nutricionista.

Ovaj restoran nije samo mjesto za obrok, on odražava posvećenost kompanije prema dobrobiti svojih zaposlenika.

Shvataju da zadovoljan uposlenik znači produktivan uposlenik, što je temelj njihovog uspješnog poslovanja.

Memagić ističe važnost isporuke kvalitetnih proizvoda koji su im omogućili potpisivanje novih ugovora, osiguravajući im snažnu perspektivu i stabilnost poslovanja, te potrebu za zapošljavanjem novih 30 uposlenika u ovoj godini, s tendecijom rasta i u narednoj godini.

Do sada su sašili više od 22 miliona komada, a do kraja godine planiraju proizvesti  nešto više od 25 miliona  komada artikala, što pokazuje njihovu ambiciju za rastom i uspjehom na tržištu.

Saznali smo i da imaju dva etablirana kupca koji zahtijevaju ogroman rad i ulaganje u ljude i infrastrukturu. U pitanju su Calida i Armani, kupci koji najavljuju stabilno poslovanje za naredni period.