dm planira novu investiciju, obišli potencijalne lokacije

0

Predstavnici kompanije dm drogerie markt u Istočnoj Ilidži su obišli potencijalne lokacije za izgradnju svog novog prodajno-skladišnog objekta koji će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upoznao je predstavnika kompanije dm drogerie markt zaduženog za ekspanziju i investicije Selvera Spahu, sa potencijalnim lokacijama za izgradnju poslovnih objekata u Istočnoj Ilidži.

– Pripremili smo sedam potencijalnih lokacija koje ispunjavaju uslove za dolazak jedne ovakve kompanije na našu opštinu. Tri lokacije su pozicionirane na ulicu Kasindolskog bataljona, tri na Ravnogorsku i jedna na ulicu Ive Andrića i sve su skoro jednako atraktivne – istakao je Božović.

On dodaje da imaju namjeru da približe opštinu investitorima i prikažu svoje prednosti i potencijale, što se već sada sigurno primijeti.

Nekoliko lokacija 

-Mislim da trenutno na prostoru sarajevske regije nema opštine koja ima dvije lokacija koje imaju odličan pristup na magistralni put, da nisu plavno zemljište, potrebnu infrastrukturu i velike površine zemljišta preko 30000m² koje su neophodne ovakvim investitorima, a u Istočnoj Ilidži ih ima i više od sedam – kaže Božović.

Namjera investitora je da pravi poslovni objekat od 20.000 kvadratnih metara koji bi bio prodajnog i skladišnog karaktera, navedeno je iz Opštine Istočna Ilidža.

Podsjetimo, dm drogerie markt je u BiH prisutan 13 godina. Ima prodajnu mrežu od 74 prodavnice u 42 bh. grada. U prošloj godini kompanija je ostvarila ukupan promet od 188,2 miliona KM, a ukupne investicije u protekloj poslovnoj godini iznosile su 8 miliona KM.