Đaković: Pred nama je poslovna priča sa više od hiljadu radnih mjesta

0

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas skoro proširivanje proizvodnih kapaciteta u gradu Prijedoru sa dva nova poslovna subjekta.

On je istakao da će se time povećati broj od dosadašnjih 15 preduzeća koja u Prijedoru uspješno posluju, a rezultat su ulaganja stranih investitora.

– Pred nama je poslovna priča od više od hiljadu radnih mjesta koja će se u skorijoj budućnosti realizovati, a radna snaga će biti obezbijeđena ili sa područja grada, moguće i sa strane, a nastavićemo da stvaramo uslove za nova radna mjesta – izjavio je novinarima Đaković nakon današnje posjete pogonu italijanskog preduzeća “Nuti due” u Rasavcima kod Prijedora.

Riječ je o preduzeću koje je u ovom gradu osnovano 2007. godine i bavi se proizvodnjom donjih dijelova obuće. Trenutno zapošljavaju 160 radnika i 40 sezonaca a godišnje proizvede više od milion donjih dijelova obuće koje plasiraju na domaće i inostrano tržište. Trenutno izvoze u Srbiju, Njemačku, Austriju, Italiju i ostale zemlje Evrope i van Evrope.