Ddays okuplja bankarsku elitu u Banja Luci

0

U Banja Luci će se 17. aprila održati četvrta DDays konferencija pod nazivom “Aktuelne promjene u poslovanju finansijskog sektora – zelenije, digitalnije, odgovornije!” sa fokusom na teme koje oblikuju budućnost bankarskog sektora u BiH.

Ove godine, konferencija koju organizuje BAM Consult, uz institucionalne partnere: Agenciju za bankarstvo Republike Srpske, Ministarstvo finansija i trezora BiH i Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH, naglasak će staviti na primjenu novih zakona, poput Zakona o elektronskom novcu u RS i Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u BiH.

Među predavačima na konferenciji nalaze se: Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH, Marko Vidaković viceguverner Centralna banka BiH…

Osim njih učešće na konfenciji će uzeti I predstavnici uprava: MF banke, ASA banke, Intesa Sanpaolo Banka, Naše banke, MKD Mikrofin, mikrokreditne fondacije Partner, Grand Tortona, te drugih finansijskih institucija.

Jedan od glavnih panela i predavanja istražiće izazove koji stoje na putu bržoj digitalizaciji bankarskog sektora, nudeći konkretne načine kako ih savladati. Poseban osvrt biće posvjećen primjeni ESG kriterijuma, otkrivajući koristi koje donosi investitorima i kompanijama koje ih primjenjuju.

Pridružite se na DDays konferenciji kako biste saznali najnovije trendove i najefikasnije strategije za uspješno poslovanje u bankarskom sektoru u eri digitalne transformacije.

Više informacija o konferenci potražite na zvaničnoj stranici konferencije.