Britanija: Nestašice goriva zbog problema s transportom

0

Proteklih dana ispred benzinskih pumpi u Britaniji formirale su se dugačke kolone automobila zbog nestašice goriva, a ministar saobraćaja Grant Šaps kaže da nije u pitanju nestašica goriva, već da nedostaju vozači cisterni za snabdjevanje benzinskih pumpi.

Šaps je izjavio da je vlada intervenisala kako bi umanjila nedostatak vozača cisterni, jer se tokom proteklih dana ispred benzinskih pumpi čekalo, ponekad i više sati, da se natoči gorivo, prenosi Rojters.

Naftne kompanije su upozorile da nemaju dovoljno vozača cisterni zbog čega je jedna grupa vlasnika pumpi počela da pravi zalihe, a druga da zatvara svoje objekte.

“Goriva ima u izobilju, nema nestašice u našoj zemlji”, rekao je Šaps u intervjuu za Skaj Njuz.

Britanska vlada je danas izašla u javnost sa planom o izdavanju privremenih viza za 5.000 stranih vozača kamiona, međutim uticajni poslovni lideri upozorili su da je to kratkoročno rješenje kojim se ne može prevazići akutni nedostatak radne snage.

Šaps je paniku zbog goriva nazvao “situacijom koja je proizvedena” i za to okrivio udruženje prevoznika, prenijela je agencija Tanjug.