Borba tri telekoma u Crnoj Gori, evo ko je najjači

0

U posljednjem objavljenom izvještaju regulatorne Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore, a koji se odnose na kraj mjeseca maja tekuće godine, navodi se da je Mtel pojačao prednost u odnosu na konkurenciju kada je u pitanju učešće u ukupnom broju korisnika mobilne telefonije.

Od ukupnog broja 1.091.200 korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, kartice Mtela posjeduje 33,99 posto korisnika, Telenorove 33,54 posto a Crnogorskog Telekoma 32,47 posto.

Podsjetimo da je Crnogorski Telekom u vlasništvu Hrvatskog Telekoma, čiji je, pak, vlasnik Deutsche Telekom.

Telenor u Crnoj Gori je prošle godine kupio PPF fond češkog milijardera Petra Kelnera. Kako su nedavno javili crnogorski mediji, ovaj telekom je na meti je preuzimanja i na adresu vlasnika već je stiglo nekoliko ponuda. Najozbiljniji kandidat za preuzimanje je United grupa, vlasnik mreže Telemach.

Mtel će, s druge strane, uskoro useliti u nove poslovne prostorije koje se nalaze na Rimskom trgu u Podgorici. Vlasnik Mtela je Telekom Srbija (odnosno država Srbija), dijelom vlasništva direktno a dijelom preko svoje podružnice Telekoma Republike Srpska.