Bohajsko more: Kina otkrila naftno polje sa više od 100 miliona tona rezervi

0

Kina je otkrila naftno polje u Bohajskom moru s dokazanim rezervama nafte od 104 miliona tona, objavila je državna novinska agencija Xinhua, prenosi Anadolu.

Pozivajući se na saopštenje naftnog giganta China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), novinska agencija je u utorak objavila da je otkriće bilo na naftnom polju Qinhuangdao 27-3, koje se nalazi oko 200 kilometara od kineskog grana Tianjin.

Prema procjeni kompanije, naftno polje ima prosječnu dubinu vode od 25 metara, a dnevna proizvodnja sirove nafte iz jedne bušotine procjenjuje se na oko 110 tona.

Ovo je šesto takvo otkriće u Bohajskom moru od 2019. godine, što pokazuje široku perspektivu istraživanja nafte i gasa u ovom priobalnem regionu, navodi CNOOC.

CNOOC je nedavno otkrio naftno polje zapremine 100 miliona tona u istočnom Južnom kineskom moru, objavila je kompanija u petak.

Kompanija ove godine ima za cilj da proizvede 700 do 720 miliona barela ekvivalentne nafte, od čega 69 posto dolazi iz Kine, a ostatak iz drugih zemalja.