Bisnode na Reconnect 2020. Sarajevo

0

Analitička bonitetna kuća Bisnode BH, dio vodeće evropske kompanije za podatke i analitiku, i ove godine sarađuje sa Restartom na organizaciji pete konferencije Reconnect 2020. Sarajevo, koja će se održati 13. 08. i dalje s ciljem povezivanja poduzetnika i kompanija BiH s dijasporom.

Tema ovogodišnje konferencije je prevazilaženje ekonomske krize prouzrokovane pandemijom uz primjere dobrih praksi iz svijeta, a uloga dijaspore je značajna, jer oni mogu donijeti iskustva iz različitih država, i pokazati gdje su to prilike naše zemlje. Planirane su i online prezentacije i povezivanje sa dijasporom širom svijeta a fokus će biti na turizmu i IT sektoru.

Izbor nije slučajan, jer će se na ovaj način predstaviti stanje u dvije grane djelatnosti koje su zbog pandemije u potpuno suprotnom položaju i na taj način praktično pokazati kako se boriti sa izazovima nove realnosti. 

Naravno, networkin je važan dio ove konferencije tako da će Bisnode će organizovati Bisnode Speed Networking, ali i učestvovati u kreiranju analize IT sektora u BiH te predstaviti jednu od platformi za povezivanje poduzetnika dijaspore i BiH, s ciljem pronalaženje novih poslovnih partnera za rast lokalnih kompanija na međunarodnom nivou.

Restart, uz podršku USAID Projekta Diaspora Invest, ovogodišnju konferenciju organizira uz pridržavanje maksimalnih mjera zaštite zbog pandemije uz ograničenja u broju učesnika. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u augustu, Reconnect će potpuno preći na online platformu. U tom slučaju prijavljenim učesnicima će se javiti na koji način će konferencija i networking biti realizovani.

Registracija je službeno otvorena na stranici Reconnect 2020., uz limitiran broj prijava, s obzirom na mjere zaštite i sigurnosti učesnika, a prijave učesnika konferencije na Bisnode Speed Networking je obavezna na ovom LINKU.

Pridružite nam se na konferenciji i prijavite na Bisnode Speed Networking, za poslovno povezivanje sa profesionalcima iz BiH i dijaspore, potencijalnim novim poslovnim partnerima, poručili su iz Bisnode BH.