Bingo će graditi stambene i poslovne objekte

0

Kolegij gradonačelnika Tuzle prihvatio je i uputio na usvajanje Gradskom vijeću Tuzla Prijedlog regulacionog plana nerealiziranog djela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Kako saznaje tuzlanski portal TIP, na ovom prostoru mjesne zajednice Brčanska Malta kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

˝Očekujemo da kada se ovaj regulacioni plan usvoji da su se stekli uslovi da damo urbanističku saglasnost i odobrenje za gradnju. Veliki investitor i firma Bingo tamo na mjestu tehničkog pregleda treba da gradi stambene i poslovne objekte, što je jako dobro. Ono je sada dosta zapušten prostor i izgleda sablasno.Treba da to bude dobra investicija. Da dobijemo sredstva u budžet na ime rente. Da 50 malih i srednjih preduzeća radi oko te zgrade, a zatim da u toj zgradi neko radi, a neko stanuje˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Planirana saobraćajnica sa kružnim tokom

Provedena je javna rasprava u prostorijama mjesne zajednice Brčanska Malta koja je trajala 30 dana, navodi TIP.

˝Građani, kao i svi pravni subjekti koji su zainteresovani mogli su uzeti učešće u javnoj raspravi, a imali su mogućnost i pismenim putem da se obrate Službi za prostorno uređenje. Primjedbe koje su istaknute u toku javne rasprave su prihvaćene od strane nosioca izrade, dakle UO Zavod za urbanizam. Došlo je do samo nekih sitnih korekcija u pogledu horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području˝, istako je šef  Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Omar Hadžić i dodao: ˝Došlo je i do jedne izmene kada je u pitanju saobraćaj, a to je da će se između objekata koji su na grafičkom prikazu označeni sa oznakama ‘A’ i ‘B’ planirana saobraćajnica sa kružnim tokom kako bi se poboljšala prohodnost kolskog saobraćaju˝.

Podsjetimo, lokacija „ Pecara 2“ nalazi se u istočnom dijelu grada u blizini raskrsnice Brčanska Malta, na prostoru između objekata Pecara 1, Pecara 2, Crvenog bloka i Super bloka, odnosno određena je ulicom Armije RBiH sa zapadne strane, kolektivnim stambeno-poslovnim objektom Super blok 1 s južne strane, kolektivnim stambenim objektom Pecara 2 s istočne strane i preostalim kolektivnim stambenim objektima u ul. Slavka Mičića sa sjeverne strane. Radi se o površini od oko 2, 63 hektara, na kojem je kako je ranije najavljivano planirana gradnja dva stambeno- poslovna bloka sa oko 250 stanova.

TIP / BiznisInfo