Bihać dobio još jedan hotel

0

U Bihaću je u petak, u blizini Željezničke stanice, otvoren novi hotel “Safir”, koji će oživjeti ovaj dio grada, ali i pružiti nova zapošljavanja.

Nakon veoma uspješnog poslovanja hotela Paviljon, vlasnik je odlučio Bišćane počastiti sa još jednim objektom, ovoga puta na veoma zanimljivom mjestu – lokaciji koja će nakon ovoga otvaranja ponovo zaživjeti.

Svečano otvaranje Hotela upriličeno je u 19 sati, a okupio se uži krug prijatelja i poznanika vlasnika, uz nekoliko ličnosti iz političkog i društvenog kruga Bihaća.

Kako je istaknuto, Hotel trenutno ima 14 zaposlenih, ali s obzirom na to da se do kraja godine očekuje i širenje ponude, bit će u potražnji za još radne snage.

 “Prije dvije godine počeli smo s realizacijom ovoga projekta, koji danas može primiti 60 osoba. Nudimo primanje turista koji su htjeli posjetiti Bihać, ali nisu uspjeli zbog popunjenih mjesta”, kazala je ovom prilikom menadžer Dženana Budimlić.

“Nadamo se da ćemo probuditi ovaj dio Bihaća i da ćemo gradu dati da živi i sa ove strane Une”, dodaje.

Otvaranju je prisustvovao i Nihad Šušnjar – savjetnik premijera Kantona za privredu, koji je ovom prilikom istakao da ga raduje činjenica da može prisustvovati činu koji je hvale vrijedan, a od strane je domaćih investitora, tačnije čovjeka koji živi i radi u Bihaću, te je porodici Hodžić uputio čestitke povodom ovoga događaja.

“Raduje me činjenica da će i ovaj dio grada dobiti novo ruho”, naglasio je Šušnjar.

Objekt je djelo Mirona Ibrahimpašića, diplomiranog inžinjera arhitekture, koji je ovom prilikom istakao da je saradnja rezultirala veoma lijepim objektom, kao i da se objekt sastoji od više od 40 soba, nekoliko apartmana, sale za sastanke, restorana te caffe bara.

Najavljeni su novi sadržaji hotela, kao što su wellnes i spa centar, koji bi trebali biti dio drugog dijela objekta, čija realizacija će biti nastavljena tokom godine.

(Biscani.net)