Košarac u Agreksu: Bh. privrednicima treba omogućiti izvoz jaja u zemlje EU

0

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u Donjem Žabaru da je veoma značajno omogućiti izvoz konzumnih jaja u zemlje EU, jer izvoz u zemlje CEFTA-e nije dovoljan.

Košarac je izjavio Srni da je Kancelarija za veterinarstvo dobila zadatak da taj posao privede kraju u skladu sa evropskim standardima, te da je neophodan angažman nadležnih entitetskih ministarstava da bi zahtjevi bili potpuno validni.

“Veoma je značajno da do kraja godine dobijemo sve informacije od nadležnih entitetskih ministarstava i da onda, putem naših odnosa sa Evropskom komisijom, dostavimo dopunjene, neophodne podatke za uvažavnje izvoza konzumnih jaja u zemlje EU”, istakao je Košarac, nakon sastanka sa rukovodstvom firme “Agreks”.

Košarac je dodao da ga raduje činjenica da “Agreks” izvozi konzumna jaja u zemlje CEFTA-e, ali da privrednicima treba da omoguće plasman na nova tržišta, prije svega, na tržište EU.

“Uz sve ono što rade enitetska ministarstva štitimo našu domaću proizvodnju i to su prioriteti u radu ministarstva”, naglasio je Košarac.

Košarac je danas u Donjem Žabaru posjetio i firmu “MG gold”.