Arapi grade još jedan grad poput “Beograda na vodi”

0

Kompanija “Eagle Hills”, koja gradi i “Beograd na vodi”, a čiji je predsjednik Muhamed Alabar, otkriva spektakulrane planove za grad Šardžu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kompletan plan razvoja biće javnosti predstavljen tokom Foruma FDI upravo u Šardži koji se održava od 10-12 decembra.

Šardža, zajednički je projekat investicionog i razvojnog plana Šardže, i investitora iz UAE Eagle Hillsa, a cilj je premijum ponuda, odnosno izgradnja infrastrukture za bolju budućnost na ostrvu Marjam.

Projekat će obuhvatiti 460.000 kvadratnih metara, a sadržaće stambene apartmane i hotele sa 4 ili 5 zvjezdica sa pogledom na Zaliv i sjeverni centar grada.

Biće tu i dodatnog sadržaja kao šti su prodavnice, restoran na vodi, fitnes klub, spa centar, bazen i igraonica za djecu.

Forum FDI 2018, održava se pod pokroviteljstvom šeika Sultana bin Muhameda Al Kasimija, člana Vrhovnog savjeta i Šardže, a ima za cilj istraživanje inovativnih rješenja i tehnologija koje bi mogle da utiču na konkurentnost Emirata.

Iz “Eagle Hillsa” kažu da su posvećeni povećanju investicionog portfolija Šardže i privlačenju lokalnih, regonalnih i međunarodnih investitora.

Kompanija u saradnji sa gradom Šardža radi na još tri velika projekta u Emiratima, uključujući ostrvo Maryam Island, Kalba Waterfront and Palace Al Khan.