U Tuzli otvoren Regionalni energetski forum “REF 2016”

0

Regionalni energetski forum “REF 2016” otvoren je danas u Tuzli. REF je osnovan 2014. Godine i održava se jednom godišnje u Tuzli. Predstavlja događaj na kojem renomirani stručnjaci diskutuju o aktuelnim temama iz oblasti energetskih politika, primjene novih tehnologija kao i pravcima razvoja energetike uopšte.

REF se razlikuje od ostalih sličnih događaja po svom konceptu, sadržaju kao i aktivnom učešću brojnih sudionika iz svih značajnijih energetskih subjekata iz BiH i Regiona.

Ovogodišnje izdanje foruma otvorio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

„Jako je važno, da se, zbog pada cijene električne energije, ne dogodi situacija da rudari ostanu bez posla. U tom pravcu moramo već razmišljati i zajedno razvijati programe za zapošljavanje rudara. Potrebno je da razvijamo programe edukacije, ideja, i da otpremnine koje rudari dobijaju budu u cilju realizacije ideje novog zaposlenja rudara. Mislim da to moramo uraditi što prije. Mislim da je to naša prilika za povećanje broja radnih mjesta. Smatram to jako važnim, ne samo za Tuzlu, nego i za Zenicu i Kakanj i druge općine. Za ove projekte Ja sam na raspolaganju“ – poručio je Imamović.