16 poslovnih ideja postaju mikrobiznisi

0

Fondacija Mozaik kroz još jednu saradnju sa Švedskom razvojnom agencijom u BiH (Sida) nastavlja kreirati dobru ekonomiju u našoj zemlji. Ovo partnerstvo razvija poduzetništvo mladih kroz dodjelu ekspresnih i bespovratnih sredstava za pokretanje mikrobiznisa.

Nakon dva mjeseca rada na razvoju i selekciji mikrobiznisa mladih, od 43 prijavljena, njih 16 iz 12 različitih gradova i općina/opština, dobilo je sredstva da ostvare svoju poduzetničku ideju.

Kenan Mostarlić, jedan od potpisnika, rekao je kako je zahvalan što postoje fondacije u BiH kao što je Mozaik.

„Nakon što sam čuo šta Fondacija Mozaik nudi, shvatio sam da će mi to olakšati da ostvarim svoju ideju. Pomogli su mi da napravim prvi veliki korak ka uspjehu.“

A njegova ideja za mikrobiznis, No escape room, pruža novi vid zabave za sve uzraste kroz tematski uređene prostorije s mnogo zagonetki i skrivenih misterija za nešto starije, te edukativno-zabavni sadržaj za najmlađe.

Osim zabave, mikrobiznisi koji su dobili sredstva, poput AntiStress Room nude kreativne načine za oslobađanje stresa, sve što možete zamisliti Artistika može napraviti, dok se ekipa iz Aronije brine za našu budućnost uzgojem jedne od najzdravijih biljaka.