“Yahoo”: Rast prihoda od 22,1 odsto u prvom kvartalu 2017.

0

Američka internet kompanija “Yahoo” prijavila je rast prihoda od 22,1 odsto u prvom kvartalu ove godine na 1,33 milijarde dolara, uoči prodaje svog osnovnog internet poslovanja firmi “Verizon Communications”.

Neto dobit “Yahoo” u prvom tromjesečju dostigla je 99,4 miliona dolara, ili 10 centi po akciji, u odnosu na neto gubitak od 99,2 miliona dolara u istom periodu prošle godine.

“Yahoo” je saopštio da su prihodi “Mavens”-a u prvom kvartalu porasli za 35,6 posto, na 529 miliona dolara. Kompanija “Mavens” se smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem mobilnih telefona, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi mogao biti posljednji finansijski izvještaj “Yahoo”-a u ovakvom obliku, s obzirom da je kompanija objavila da okončanje sporazuma sa “Verizonom” o prodaji dijela poslovanja, očekuje u junu.

“Verizon” je u februaru pristao da kupi osnovno poslovanje “Yahoo”-a; web browser i elektronsku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cijena, sa početne ponude smanjena za 350 miliona dolara, nakon dva masovna hakerska napada.