U Crnoj Gori za 4 dana zakazana javna dražba imovine Leda

0

Agrokor je Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta RH i drugim institucijama predao izvještaj o ekonomskom i finansijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave, odnosno aktivnostima izvanredne uprave u Agrokoru d.d. za izvještajno razdoblje od 11. septembra do 10. oktobra 2017.

Kako prenosi Poslovni.hr, izvještaj između ostalog otkriva i jednu zanimljivost iz regije. 

Ovršitelj zadužen za postupak koji je pokrenula Hipotekarna Banka Ad Podgorica protiv Leda d.d. u Crnoj Gori je zakazao javnu dražbu imovine Leda d.o.o. za 16. oktobar 2017. Izvanredna uprava razmatra primjerenu radnju sa svojim pravnim savjetnicima.

Isto tako,  izvanredna uprava je dobila saznanja da je Sberbank of Russia uložila prigovor u postupku priznanja nakon što joj je odlukom crnogorskog trgovačkog suda odobren uvid u spis.

Izvanredna uprava ističe kako razmatra ovo pitanje sa svojim pravnim savjetnicima i namjerava podnijeti odgovor u sljedećem izvještajnom razdoblju te se očekuje odluka suda. U izvještaj se navodi pregled ostalih pravnih radnji koje su se odvijale u proteklih mjesec dana.