Otvoren hotel Tarčin Forest Resort

0

Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel prve goste očekuje naredne sedmice. Hotel ima 55 soba i još devet izgrađenih vila, u kojima će gosti imati iste uslove kao i u hotelu.

– Na površini većoj od 80.000 m2, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i 20 vila sa privatnim baštama, restoran i bar u borovoj šumi, igralište za djecu, ekskluzivni velnes i fitnes centar sa bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom, te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti. Osim što je građen prema internacionalnim standardima očuvanja okoliša, arhitektonski koncept i enterijer hotela kreiraju jednu unikatnu atmosferu spoja modernog i tradicionalnog – kazala je Anca Cristea, generalna menadžerica.

Prema njenim riječima, vrijednost investicije u sam hotel je 18 miliona KM a u hotelu je trenutno 60 uposlenih čiji broj vremenom može biti i veći zavisno od poslovne dinamike.

Hotel, koji je dio vodeće svjetske hotelske grupe Accor, poslovaće pod brendom MGallery by Sofitel. MGallery by Sofitel u Tarčinu je jedna od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.

Sa gradskim centrom hotel će biti povezan besplatnim prevozom tri puta dnevno.