Bihać: Meggle u naredne dvije godine ulaže 10 miliona KM

0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću  razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za Jugoistočnu Europu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u BiH.

Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

Za ulaganje u naredne dvije godine ova kompanija je pripremila oko 10 miliona maraka, dok samo u razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje „Meggle“ planira uložiti 3 miliona KM, prenio je RTV USK.

Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast – rekao je ministar Dedić.

Novo u BiH: Zatvorite dugove svojim potraživanjima