Novo u BiH: Zatvorite dugove svojim potraživanjima

0

Bosna i Hercegovina je konačno dobila sistem multilateralnih kompenzacija www.kompex.ba koji funkcioniše na teritoriji cijele države.

Godinama privrednici iz zemalja okruženja na raspolaganju imaju ovaj instrument kojim mogu na jednostavniji i brži način naplatiti svoja potraživanja i platiti svoje obaveze. Na ovaj način se zatvori oko 200 miliona eura godišnje.

Kompex je sistem za multilateralne kompenzacije, koji omogućava privrednicima da na cijeloj teritoriji BiH, putem svojih potraživanja, poravnaju svoje obaveze i prevaziđu negative posljedice smanjenja likvidnosti – bez napora, stresa i gubitka dragocjenog vremena.

Jednostavnost, sigurnost i efikasnost je ono što odlikuje sistem, koji radi 24/7 i omogućava apsolutnu kontrolu pravnim licima u pogledu unosa, mijenjanja i brisanja potraživanja.

Pristup www.kompex.ba sistemu je besplatan i dostupan svim privrednicima na cijeloj teritoriji BiH, i predstavlja inovaciju na domaćem tržistu jer je dostupan on-line, radi u realnom vremenu i omogućava trenutno ažuriranje podataka u svakom momentu.

Privrednicima ovo otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost i riješe se nespornih i dospjelih potraživanja i obaveza koja opterećuju njihovo poslovanje, uz potpunu tajnost podataka koje unose u sistem.

Ujedno omogućava da nastave saradnju preko poslovnih partnera koja se nalaze u zatvorenom krugu kompenziranja.