Anton Paar otvorio proizvodni pogon vrijedan 1,2 miliona KM

0

Sve više investitora dolazi u opštinu Brod smještenu svega nekoliko metara od Evropske unije. Među njima je i austrijski Anton Paar – vodeći svjetski proizvođač visokokvalitetnih mjernih uređaja i precizne mehanike.

Svoj novi proizvodni pogon svečano je otvorio u Gornjim Močilima nedaleko od Broda.

„Preduzeće ima austrijske korijene, dolazi iz Graca. Trenutno ovdje vršimo obradu metalnih dijelova. Riječ je o CNC obradi struganjem i glodanjem, kao i ručnoj izradi kablova. Zasad imamo 34 zaposlena a u očekivanju smo novog projekta koji bi trebao stići sredinom godine. Tako da očekujemo da ćemo do ljeta preći broj od 40 zaposlenih“, kazao je za TV K3 direktor Bernard Urh.

Anton Paar je prvobitno bio smješten u Derventi a od sada je proizvodnja smještena u novu proizvodnu halu u Brodu koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara.

Bernard Urh

Hala je izgrađena u rekordnom roku, za svega 3 mjeseca.

 „Imamo odličnu saradnju sa investitorima koji su odlučili da ulažu u Brod što mi je posebno zadovoljstvo. Poručujem svima koji počinju svoje investicije ovdje da se neće razočarati ni u lokalnu upravu ni u radnju snagu. Imamo ljude koji žele da rade i imamo stručan kadar“, kazao je načelnik Opštine Brod Ilija Jovičić.

Izgradnja pogona je koštala oko 1,2 miliona eura. Posao u tvornici pronašlo je zasad 34 radnika metalske struke.

Anton Paar posluje u cijelom svijetu u preko 50 filijala i 6 velikih proizvodnih pogona, u Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj i SAD-u.

Zapošljavaju preko 2.600 radnika.

TVK3 / BiznisInfo