Živinice nastavljaju razvoj poslovne infrastrukture

0

Gradonačelnik Samir Kamenjaković potpisao je ugovor sa ministrom privrede Tuzlanskog kantona Asmirom Hasić o dodjeli sredstava u iznosu od 90.000,00 KM, za unapređenje i razvoj poslovne zone na području Grada Živinice. 

Naime, Ministarstvo privrede TK-a je navedena sredstva dodijelilo Gradu Živinice u sklopu Javnog poziva “Subvencija za unapređenje i razvoj poslovnih zona na području Tuzlanskog kantona”. 

Sredstva su namijenjena za izgradnju kružnog toka u poslovnoj zoni Ciljuge 2, što je posljednja instanca izgradnje ove poslovne zone, koja će se ovim projektom u potpunosti završiti.

Prema riječima ministra Hasića radi se o projektu koji se po prvi put sufinansira od strane Vlade TK i Ministarstva privrede za unaprjeđenje i razvoj poslovnih zona, a namijenjen je jedinicama lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković ističe da su poslovne zone jedan od glavnih instrumena za razvoj svake lokalne zajednice, te da Grad Živinice ima poslovnu zonu koja je u završnoj fazi, te će ova sredstva utrošiti na izgradnju kružnog toka, a njegova osnovna namjena je da industrijska zona kroz koju prolazi veliki broj kamiona ne smeta ostalom dijelu stanovništva, odnosno da ne bi došlo do zastoja u saobraćaju stanovništva zbog poslovne zone.