Živinice i Tešanj počeli razgovore o zajedničkim projektima

0

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić, sa svojim saradnicima i prestavnicima Udruženja poslodavca Živinice, ugostio je u srijedu u svom kabinetu predstavnike Općine Tešanj, Suada Huskića, načelnika, Izudina Ahmetlića, vlasnika grupacije Hifa Oil, te predstavnike Udruženja privrednika Tešnja.

Tokom ovog prvog zvaničnog susreta u Gradskoj upravi Živinice razgovarano je o ekonomskoj saradnji i partnerstvu Živinica i Tešnja na mnogim projektima, koji će se realizovati u narednom periodu, a mogli bi pomoći u obostranom ekonomskom razvoju ovih lokalnih zajednica.

Poseban akcenat stavljen je na organizaciju ovogodišnjeg Međunarodnog sajma u Tešnju. Naime, Grad Živinice je ove godine partner u organizaciji navedenog Međunarodnog sajma, čija je tema obnovljivi izvori energije.

Između ostalog, u planu je da Živinice i Tešanj, na međunarodnoj sceni predstave svoje privredne potencijale, ali i da sarađuju u drugim oblastima što će biti konkretizovano u narednom periodu.

Obje lokalne zajednice su sredine koje su snažno poduzetnički orjentisane i koje žele nastaviti trend pozitivnog razvoja međusobno razmjenjujući vlastita iskustva, u cilju postizanja što kvalitetnijih rezultata i što uspješnije realizacije projekata.