Zimska sezona na Jahorini uspješnija od prethodne

0

Zimska sezona na Jahorini završena je nakon 110 dana skijanja zbog novonastale situacije sa epidemijom virusa korona, a bila je, uprkos nedostatku snježnih padavina, uspješnija od prethodne, ističe direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Ostvareno je više od dva miliona zimskih vožnji na planini, broj skijaša je dostigao gotovo 250.000, a promet je dostigao gotovo devet miliona KM. Ljevnaić naglašava za Srnu da je ukupno povećanje u odnosu na prethodnu sezonu oko 20 odsto, iako je ova zimska sezona trajala kraće od prethodne za 34 dana.

“Ako poredimo ovu i prethodnu zimsku ski-sezonu, uprkos nedostatku snežnih padavina, parametri su dobri i ukazuju na to da je ova sezona čak uspešnija od prethodne koja je bila najuspešnija u istoriji Jahorine. Razlog tome je, prvenstveno, sistem za osnežavanje, ali i sve ostale investicije – nova kabinska gondola, sistem osvetljenja, novi lift sidro i Olimpijski bar”, napominje Ljevnaić za Srnu.

On podsjeća da su na Jahorini prvi otvorili sezonu skijanja u regionu 4. decembra, iako su se gotovo svi ski-centri u Evropi borili sa nedostatkom snježnih padavina, a mnogi čak nisu uspjeli ni pokrenuti skijalište.

Na Jahorini su kontitnuitet skijanja uspjeli održati zahvaljujući upravo sistemu za osnježavanja koji je spasio više od 2.000 radnih mjesta.