Žepče: Proizvode za 80 avio-kompanija, a traže 50 novih radnika

0

Firma Greiner aerospace d.o.o. u Žepču, specijalizirana za proizvodnju avio-presvlaka i drugih komponenti za avio sjedišta, raspisala je danas oglas za prijem još 50 radnika.

Firma traži šivače i šivačice zbog povećanja obima posla. Radno iskutvo nije potrebno a stručna obuka i usavršavanje je zagarantovano.

Na ovaj način se konkretno ostvaruje povećanje proizvodnje i broja zaposlenih, što su iz ove internacionalne kompanije i najavili prije nekoliko mjeseci u razgovoru za BiznisInfo.

– Naša firma Greiner aerospace d.o.o. počela je s radom jos 2016., baveći se proizvodnjom aviopresvlaka za koje samostalno krojimo materijale i kožu kao i pripremom spužve te materijala protiv gorivosti sjedišta. Broj uposlenih porastao je s početnih 74 na 193 koliko u ovome trenutku firma broji – rečeno je za BiznisInfo iz ove kompanije u aprilu ove godine. 

Projekti su mnogobrojni te se time samo usavršavaju vještine uposlenika firme koja posluje s više od 80 aviokompanija kao što su Recaro, Qatar Airways, Turkish Airlines, China Airlines i mnoge druge.

– Kao što je lako i pretpostaviti, firma i njen razvoj, kao i broj projekata i uposlenih idu uzlaznom putanjom, tako da se u svakom slučaju očekuju pozitivni rezultati, povećanje kapaciteta i mnoge inovacije – rečeno nam je tada iz kompanije.

Inače, Greiner Aerospace je jedna od kompanija koje pripadaju velikom holdingu Greiner Group koji je osnovan prije 150 godina u Njemačkoj.