Završena prva faza radova u naselju Poljine Hills

0

Kompanija Shad Invest, članica Al Shiddi Group, danas je svečano obilježila završetak prve faze izgradnje kompleksa i naselja Poljine Hills Sarajevo.

Svečanim presjecanjem vrpce, u rezidencijalnom naselju “Poljine Hills”, smještenom na području Općine Vogošća, danas je obilježen završetak prve faze radova najvećeg projekta ovakve vrste u regionu.

Samid Sinanović, direktor Shad invest d.o.o. Sarajevo istakao je da iznos ulaganja prelazi brojku od 40 miliona KM, te da je u realizaciju projekta direktno uključeno više od 200 domaćih kompanija, dok je indirektni angažman ostvarilo oko 500 dodatnih firmi.

Sve to je pokazatelj izuzetno visokog nivoa utjecaja ovog projekta na ekonomiju šire zajednice i bh. društva u cjelini, navodi se u sponzoriranom tekstu koji je kompanija danas objavila u medijima.

Sinanović je naveo i to da je u prosjeku, na projektu, dnevno radilo više od 500 pojedinaca.

“Općina Vogošća razbila je stereotip i predrasudu u kojoj se kaže da su sve naše institucije vlasti, pogotovo uprava, korumpirane i nesposobne da prihvate investitore i da sarađuju sa njima. Naprotiv, mi smo pokazali da smo itekako raspoloženi da shvatamo ovaj projekat kao naš i obaranjem rekorda izrade provedbeno planske dokumentacije, dobijanjem saglasnosti i projektovanja cjelokupne insfrastrukture, pokazali smo da u ovoj državi može da se radi u skladu sa zakonom, profesionalno, brzo i kvalitetno”, rekao je Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća dodavši da je kompleks i naselje Poljine Hills Sarajevo najpoželjniji rezidencijalni dio grada.

Posebno je ponosan bio Sulajman Al Shiddi, vlasnik Al Shiddi Group koji je, još jednom, naglasio kako su Saudijske investicije su najveće Investicije u Bosni i Hercegovini.

“I ja sam ponosan što sam Saudijac i što investiram ovdje. Želim zahvaliti ambasadoru i Vladi moje zemlje kao i bh. Vladi na velikoj podršci koja nam je svima olakšala posao”, rekao je Al Shiddi.

Hani bin Abdulah Moemina, ambasador Saudijske Arabije u BiH pozvao je bh. vlast da otvori svoja vrata investitorima poput Al Shiddi Grupacije koja je pravi pokazatelj i dokaz da se stranim investicijama može vjerovati i da one imaju svoj kredibilitet.

Projekt Poljine Hills podrazumijeva 500 stambenih jedinica sa svom pratećom opremom i najnovijim tehnikama i tehnologijama.