Završen peti Poslovni forum menadžera 2019. u Bijeljini

0

Digitalne transformacija je kontinuirani proces koji nije uvek jednostavan, ali bez kojeg poslovanje u svijetu više nije moguće, jedna je ključnih poruka koju je, pred skoro 300 učesnika, tokom drugog dana petog Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini 2019, iznijela key note predavač Dragana Đermanović.

Tokom drugog dana učesnici su imali priliku da slušaju i učestvuju u dvije panel diskusije, na kojima su svoja iskustva podijelili istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Panel diskusijom ”Kako poboljšati poslovno okruženje, dijalog donosila a odluka i privrednika” zaokruženo je peto izdanje Foruma. Podrška šire društvene zajednice, restrukturisanje javnih preduzeća, smanjenje opterećenja za realni sektor, ali i parafiskalnih nameta samo su neka od gorućih pitanja i izazova koje je potrebno hitno rješavati, na svim nivoima vlasti u zemlji, zaključili su učesnici.

“Zakonodavstvo i privreda moraju da grade partnerstvo. Treba raditi na edukaciji državnih službenika. Privrednici moraju ulagati u infrastrukturu i zaposlene”, kazao je Srđan Praštalo, direktor Vela Consultinga i jedan od učesnika ove panel diskusije.

Drugi dan Foruma učesnici su imali priliku da slušaju predavanje Dr Dragane Đermanović koja je govorila na temu Digitalne transformacije – koliko je bitno da budemo u toku sa savremenim trendovima, šta znači digitalna pismenost i koliko je važna za razvoj privatnog i javnog sektora. Predstavila je i konkretne primjere na koji način se digitalna tehnologija može upotrijebiti za napredak u poslovanju, bez koje poslovanje ne može biti konkuretno na tržištu rada.

“Najbitnije je konstatno usavršavanje i rad na sebi. Bitno je da aktivno pratite teme koje su bitne za vaš posao i da pratite aktuelna dešavanja i djelujete u skladu sa njima.” kazao je Tomaž Orešić, potpredsjednik kompanije Resalta iz Slovenije, tokom panel diskusije o izazovima za poslovanje na različitim tržištima.

Poslovni forum menadžera trajao je dva dana tokom kojih je održano pet predavanja sa vodećim stručnjacima iz svojih oblasti i četiri panel diskusije.