Zaposlenici Konzuma u posjeti domaćem proizvođaču vina

0

Podrška domaćoj proizvodnji i jačanje saradnje sa domaćim proizvođačima i dobavljačima jedan je od važnih fokusa poslovanja Konzuma.

Upravo sa ciljem njegovanja dobrih partnerskih odnosa Konzum je organizovao posjetu svom dugogodišnjem partneru – domaćoj firmi Hercegovinavino.

To je jedna u nizu posjeta domaćim proizvođačima koje Konzum namjerava realizovati u narednom periodu i na taj način dodatno istaći značaj kontinuirane podrške domaćoj proizvodnji. 

Kako je ovo period godine kada su u jeku berbe grožđa u hercegovačkim vinogradima, Konzumovi zaposlenici, zajedno sa predstavnicima Uprave, imali su priliku učestvovati u berbi autohtonih hercegovačkih vrsta Blatine i Trnjka,  obići prostrane vinograde Hercegovinavina i upoznati se sa svim fazama proizvodnje vina koje prođe grožđe od trsa do butelje.

„Zahvaljujući uspješnoj suradnji s Konzumom, u svim centrima diljem Bosne i Hercegovine se prodaju vina iz asortimana Hercegovinavina i Vinarije Čitluk. Naša vina su zastupljena i u izvozu, no nama, kao firmi koja zapošljava veliki broj ljudi u cijeloj Bosni i Hercegovini, je ipak veće zadovoljstvo što znamo da su ta vina dostupna svakom našem čovjeku na policama u lokalnim marketima“, izjavio je Vitomir Kordić, direktor prodaje firme Hercegovinavino iz Mostara.

Prilikom posjete je dogovoreno proširenje asortimana te će u narednom periodu kupcima Konzuma biti dostupna nova linija premium vina i vinski kokteli Hercegovinavina.

„Zadovoljstvo mi je da na policama Konzum prodavnica imamo sve više domaćih proizvoda, te da su to prepoznali i naši kupci. Sa domaćim proizvođačima sa kojima radimo dugi niz godina kao što je Hercegovinavino nastojimo dodatno učvrstiti i proširiti saradnju, pratiti njihov razvoj i pružiti im podršku kako bi njihovi proizvodi stigli do što većeg broja potrošača“, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

Sa ciljem podrške domaćoj proizvodnji i plasmu robe na police zaposlenici Konzuma su u proteklom periodu posjetili i proizvođača domaćeg voća i povrća iz Gradiške, koji je ujedno jedan od najvećih Konzumovih dobavljača.

Podsjećamo, Konzum je u ovoj godini uspostavio saradnju i sa nizom novih domaćih proizvođača, te je u asortiman uvršteno više od 250 novih domaćih proizvoda.