Zajedničkim turističkim projektima povezati jadransku obalu i Hercegovinu

0

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg boravio je u ponedjeljak u službenoj posjeti kod ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Nikoline Brnjac s kojom je razgovarao o mogućnostima realizacije konkretnih projekata kroz institucionalno jačanje saradnje.

Naglašeno je kako postoji iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenog turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širem hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNK-u.

”Bogato iskustvo Republike Hrvatske od iznimne nam je važnosti i osobito je primjenjivo u unaprjeđenju djelovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama”, kazala je ministrica Brnja.

Ocijenila je kako će saradnju u turizmu konkretizirati u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru.

“Također, što držim osobito bitnim i u čemu se HNŽ-a već pozicionirala kao pouzdan partner, od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija projekata prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima, u čemu se otvaraju nebrojene mogućnosti, s preduvjetima poput transfera znanja, razmjene stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu je ministrica Brnjac najavila nesebičnu potporu”, kazao je Herceg, pozvavši hrvatsku ministricu turizma i sporta u uzvratni posjet Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

”Vizija se zasniva na organiziranju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkoga odredišta, razvijanje cjelogodišnjega aktivnog turizma u svim suvremenim turističkim granama i smjerovima, razvijanju postojećih i osmišljavanju novih turističkih staza, također i potpori stalnoj nadgradnji izobrazbe svih pojedinaca u turističkomu sektoru”, dodao je Herceg.

Ministrica Brnjac je posjet prvog čovjeka izvršne vlasti u HNK ocijenila konstruktivnim, najavivši snažan angažman u pomoći ovomu prostoru u razvitku i snažnijem globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala.

I sama je iskazala želju i spremnost za snaženjem prekogranične saradnje i, u tom smislu, iskorištenje finansijskih mogućnosti koje Evropska unija nudi, saopćeno je iz Vlade HNK.